De beste online marketing strategieën

Een sterke online marketing strategie zal je helpen uw bedrijf te stimuleren. Van deze digitale strategieën is ruimschoots bewezen dat ze bedrijven helpen hun marketing prestaties te verbeteren. Dat is wat Online marketing bureau Pingwin in haar eigen praktijk dagelijks merkt. Als je ze toepast, ben je op weg naar het creëren van een concrete internet marketing strategie die je helpt meer klanten binnen te halen en nieuwe klanten te behouden.

Investeer in Web Design

Dit is vast een open deur, maar wordt nog vaak vergeten of te weinig gedaan.
We denken niet vaak na over webdesign als een marketingtactiek, maar het beïnvloedt de hoeveelheid tijd en aandacht die een gebruiker op je site doorbrengt. Je site is het centrum van al je digitale marketing inspanningen, dus als je site goed werkt of niet interessant is, maakt het niet uit hoeveel tijd je in de ontwikkeling van je online strategie steekt. Je gaat nog steeds klanten verliezen. Als je niet de skills hebt om het zelf te doen, dan is het de moeite waard om iemand in te huren om een website te maken die modern, aantrekkelijk en mobielvriendelijk is.

Zorg voor een goede vindbaarheid

Deze strategie is een directe tandem met punt 1. Zoekmachine marketing en optimalisatie helpen bedrijf hoger te laten ranken in de zoekresultaten. Met een sterke SEO strategie, zal je site geassocieerd worden met de zoekwoorden die gebruikt worden om jouw producten en diensten te vinden.

Gebruik e-mailmarketing

Email marketing is nog altijd het best converterende kanaal in je online marketing. Maar het is niet genoeg om alleen maar e-mails te versturen. Je zult verschillende e-maillijsten willen overwegen die tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van elk individu en die een gepersonaliseerde campagne kunnen presenteren. Kijk goed naar de koopgewoonten van uw klanten en gebruik die informatie om uw strategie te ontwikkelen.

Start een affiliate programma

Met een affiliate programma kun je anderen leads en klanten laten genereren voor jouw bedrijf. In ruil daarvoor krijgt degene die de lead aanbracht een commissie. Een affiliate of associate programma is niet voor elk bedrijf zinvol. Maar als je er gebruik van maakt, kunt je je marketinginspanningen snel verbeteren zonder dat je er zelf veel voor hoeft te doen.

Huur een specialist in

Als je geen expert bent op gebied van internet marketing, vraag dan iemand die dat wel is. Er zijn honderden internet marketing coaches en consultants die je goed kunnen adviseren over wat je moet veranderen om succes te zien. Voor eigenaren van kleine bedrijven kan een coach of consultant zeer nuttig zijn waarna je zelf aan de slag kunt met het optimaliseren van je website.

Start een blog

Bloggen is om meerdere redenen interessant. Ten eerste ziet Google dat je actief bent en veel publiceert over een bepaald onderwerp. Daarbij kun je in je blog adviseren en informatie geven die je doelgroep kan helpen. Daardoor krijg je niet alleen contact met je doelgroep maar wordt je ook steeds meer gezien als een autoriteit op jouw vakgebied. Op de gerenommeerde online marketing website van Hubspot, kun je meer lezen over hoe je een succesvol blog schrijft.

Kom in artikelen of nieuwsverhalen

Werk samen met een PR-professional om je bedrijf in (online) artikelen en nieuwsberichten te krijgen over onderwerpen die verband houden met wat je doet. Het zal niet alleen helpen om je als een betrouwbare expert te vestigen, maar het zal uw bedrijf introduceren bij een nog bredere basis van mensen. Je kunt je ook aanmelden voor gratis diensten die je in contact brengen met schrijvers die op zoek zijn naar bronnen, zoals Help a Reporter Out. Al deze activiteiten zorgen niet alleen voor meer exposure, maar ze helpen ook mee aan je online vindbaarheid.

Schrijf online persberichten

Wanneer je online persberichten gebruikt, brengt je je informatie naar buiten in een formele omgeving. Hierdoor kunnen kranten, blogs of andere mediabronnen deze informatie zien en berichten over je bedrijf schrijven zonder dat je moeite hoeft te doen om contact te leggen en een verhaal te claimen.

Conclusie

Hopelijk heb je wat aan deze lijst met best scorende online marketing strategieën. Als je meer wilt weten over een of meer onderwerpen dan is er over al deze strategieën heel veel nuttige informatie gepubliceerd op het internet. Mocht je er toch niet uitkomen neem dan contact op met onze redactie.