Promotie: 5 manieren om je product onder de aandacht te brengenPromotie: 5 manieren om je product onder de aandacht te brengen

Heb jij een uniek product, maar lukt het je nog niet om deze succesvol te verkopen? De kans dat veel potentiële klanten simpelweg niet weten dat jij en je product bestaan, is groot. Het is daarom ook goed om na te denken over manieren om je product te promoten. Vaak geldt hoe unieker, hoe beter iets blijft hangen. Met deze gedachte is deze blog geschreven, waarin we je vijf manieren geven waarop jij je product promoot. Lees snel verder!

1. Posters

Het maakt niet uit waar in Nederland jij je bevindt, er hangen overal posters. Sommigen zijn volstrekt onopvallend, maar de posters die wél opvallen, blijven ook gelijk hangen. Dit is dus een mooie manier om je product te promoten. Gebruik opvallende kleuren en laat je product écht schitteren, zodat mensen niet langer om jouw product heen kunnen.

2. Social media

Tegenwoordig is één van de meest populaire manieren om je doelgroep te vinden social media. Er zijn enorm veel verschillende platforms waarop jij je boodschap duidelijk maakt. Hierbij is het slim om na te denken over welke media er het beste bij jouw product passen: zakelijke producten werken goed op LinkedIn, waar je een creatief product eerder op TikTok of Pinterest zou plaatsen.

3. Influencers

Heb jij vrienden die je vaak dingen aanraden? De kans dat jij deze dingen probeert is erg groot, en daarin ben je niet de enige. Een marketingvorm die hierop inspringt, is influencer marketing. Je vraagt een bekend persoon of zij jouw product willen gebruiken en hierover willen praten op social media. De volgers van deze persoon zullen dit zien en het product nu ook willen gebruiken!

4. Verkoop op verschillende marketplaces

Jouw webshop ziet er fantastisch uit, maar als het potentiële klanten nog niet lukt om deze te vinden, heb je hier weinig aan. Het is daarom ook geen verkeerde keuze om te kijken of andere marketplaces een optie zijn. Overweeg verkopen via Bol bijvoorbeeld: dit is Nederlands grootste marketplace, wat betekent dat je hier gemakkelijk potentiële klanten bereikt.

5. Online banners

Eerder benoemden we al dat je overal posters kunt vinden. Dit geldt niet alleen voor de echte wereld: online werkt het namelijk net zo. Door deel uit te maken van het Google display netwerk, maak je het mogelijk om je product te verkopen via banneradvertenties over het hele internet. Deze richt je natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk in, waardoor de keuze voor jou snel is gemaakt.

Traffic Today

Wil je één of meerdere van deze promotiemanieren inzetten? Door dit uit te laten voeren door Traffic Today kies je voor een marketingbureau met de nodige kennis om dit succesvol te doen. Neem een kijkje op hun website en ervaar het zelf!