Vier soorten verpakkingsmateriaal die ervoor zorgen dat jouw product schadevrij geleverd wordtVier soorten verpakkingsmateriaal die ervoor zorgen dat jouw product schadevrij geleverd wordt

Heb je een eigen onderneming en verkoop je producten? Dan wil je natuurlijk dat deze producten schadevrij geleverd worden bij de klant. Als mensen producten online bestellen, komt het nog wel eens voor dat de producten beschadigd zijn tijdens de levering. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je het juiste verpakkingsmateriaal gebruikt. Vraag jij je af welk verpakkingsmateriaal jij het best kunt gebruiken voor jouw product? Wij vertellen je over vier soorten verpakkingsmateriaal die ervoor zorgen dat producten schadevrij geleverd worden bij de klant. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Noppenfolie

Noppenfolie is een veelgebruikt soort verpakkingsmateriaal en wordt ook wel bubbeltjesplastic genoemd. Je kunt noppenfolie gebruiken om producten in te verpakken. De producten worden dan beschermd tegen krassen of stoten. Ook kan je noppenfolie gebruiken als opvulmateriaal in een andere verpakking. In beide gevallen zorgt het noppenfolie ervoor dat jouw product niet beschadigd tijdens de verzending. Noppenfolie wordt vaak gebruikt voor het beschermen van breekbare producten.

Opvulchips

Opvulchips wordt gebruikt voor het opvullen van lege ruimte in pakketjes. Opvulchips zijn schuimpjes die ervoor zorgen dat de inhoud van de verpakking wordt beschermd tegen schokken tijdens transport. Het gebruiken van opvulchips is een zeer goedkope optie. Naast het standaard soort opvulchips is het ook verkrijgbaar in biologisch afbreekbaar materiaal. Dit is dus een milieuvriendelijk alternatief. Opvulchips kun je bestellen in allerlei verschillende kleuren. Naast de praktische kant kun je de opvulchips dus ook gebruiken om jouw pakketje er leuker uit te laten zien.

Schuimprofielen

Schuimprofielen worden gebruikt om randen van kwetsbare producten te beschermen tijdens transport. Denk hierbij aan tafelranden, deuren, kozijnen en spiegels. Schuimprofielen hebben een zelfklemmende werking en zijn gemakkelijk te plaatsen. Ze zijn verkrijgbaar in rechte stroken, maar er zijn ook hoekuitvoeringen. De rechte stroken kun je zelf op maat snijden. De hoekprofielen kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een hoek van een tafel of kozijn.

Houten kisten of kratten

Voor het verzenden van grote producten of een groot aantal producten, kun je gebruik maken van houten kisten of kratten tijdens transport. Door gebruik te maken van een houten kist of krat weet je zeker dat de producten veilig en schadevrij aankomen bij de klant. Deze verpakkingen worden gebruikt voor bijvoorbeeld het vervoeren van machines, kunstwerken, glaswerken, groenten en fruit en internationale transportproducten. Bij Van Leyen Packaging kun je jouw houten kisten en kratten op maat laten produceren.