Rocket Internet in tijdelijke opslag

Opslagbedrijven, zoals bijvoorbeeld Citybox, krijgen er een concurrent bij. En niet de minste; Rocket Internet. Het bedrijf achter Zalando wil de (fysieke) opslagmarkt onder handen gaan nemen. Het bedrijf begint in Londen. Daar waar ruimte het meest schaars is, slaan mensen veel spullen op. Zo zullen de Duitsers gedacht hebben.

Met het nieuwe Spaceways wil Rocket Engeland betreden. De markt is er goed voor bijna 500 miljoen euro per jaar. Het idee is om opslag met haal-en brengservice aan te bieden. En zoals eigenlijk altijd met Rocket, is ook dit idee gejat. De Duitsers maken er geen geheim van concepten (vooral uit de VS) te kopiëren en in Europa uit te rollen. Eerder deden ze dit al met Groupon. Het idee van opslag met haal- en brengservice is ook niet uniek. In Nederland levert het Utrechtse PickupBox deze dienst al. Het Nederlandse bedrijf doet dit al sinds jaar en dag en blijft voorlopig de enige in ons land. Hoe Rocket het in Engeland gaat uitrollen, blijft nog even de vraag. Wel is duidelijk dat je vanaf 6 pond per maand bij ze terecht kan.

Online wordt ingezet om afspraken te maken om spullen te halen en/of te brengen. Rocket wil hiermee de concurrentie te vlug af zijn. De opslagmarkt kenmerkt zich momenteel door weinig service. De klant brengt en haalt zijn spullen zelf en de opslagfaciliteit biedt eigenlijk alleen de unit. De kansen die men liet liggen, werden jaren geleden als door PickupBox herkent.

“Tijdelijke opslag moet vooral gemakkelijk worden gemaakt. Wanneer je busje moet huren om spullen te brengen en later weer te halen, vallen de kosten velen malen hoger uit dan gedacht. Juist door spullen te halen en te brengen en vooral door online zelf alles te kunnen regelen, levert PickupBox een extra service. En niet voor consumenten, ook bedrijven maken er veel gebruik van.”

Waar in Nederland ruimte relatief schaars is, is dit in een stad als Londen gewoon echt zeldzaam. De vastgoedprijzen in die regio zijn de laatste jaren enorm gestegen waardoor ruim 50 procent van de Britten er zouden klagen over ruimtegebrek.

Social tagging: > >

Leave a Reply