Tijdelijke opslag van seizoensgebonden voorraad

Wanneer je als ondernemer actief bent binnen een seizoensgebonden branche, dan heb je vaak met sterk wisselende voorraden te maken. Zo is de kans immers klein dat je in de winter een tuinmeubelset verkoopt en zal er in de zomer niet snel een warme bontjas over de toonbank gaan… Maar waar laat je deze seizoensgebonden producten tijdens het “laagseizoen”? Veel winkeliers hebben te maken met ruimtegebrek, waardoor het onhandig is om ze gewoon in het magazijn te laten liggen: het neemt de ruimte van (op dat moment) belangrijkere producten in en maakt de boel vaak erg onoverzichtelijk. Een tijdelijke opslagruimte kan in dit geval uitkomst bieden.

Opslagruimte huren

Een tijdelijke opslagruimte  is vaak al te huur vanaf een periode van één maand, waarbij er een opzegtermijn wordt gehanteerd van twee weken. Hierdoor vormt tijdelijke opslag een flexibele oplossing voor schommelende voorraden. Slaat het weer bijvoorbeeld ineens om en valt de zomer onverwacht een paar weken eerder in, dan zeg je de opslagbox gewoon op en zet je alles weer terug in de winkel.

Doordat de opslagboxen in verschillende maten worden aangeboden (meestal al vanaf 1 m3 tot soms wel 80m3) is er altijd wel een opslagruimte te vinden die het beste op jouw situatie aansluit. Tip: wil je tijdens de opslagperiode graag toegang tot de opslagruimte hebben, kies dan voor een grotere opslagruimte met een drive-through mogelijkheid.

Aanvullende diensten

Vaak is het mogelijk om bij de opslagboxen gebruik te maken van allerlei aanvullende diensten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een uitlaadservice. Door vooraf  telefonisch contact op te nemen kun je jezelf verzekeren van hulp bij het uitladen van je lading. Dit is vooral erg handig voor winkeliers die te maken hebben met grote/zware producten. Maar ook het gebruik van inpak- en stellingmaterialen behoort vaak tot mogelijkheden.  Daarnaast kun je in de meeste gevallen gebruik maken van aanhangwagens en bestelbussen voor het transport van je voorraad.

Verzekering van de opgeslagen voorraad

Veel ondernemers vragen zich af hoe het precies zit met de verzekering van de opgeslagen voorraad. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer er onverhoopt brand uitbreekt of wanneer er wordt ingebroken in de opslagboxen? De meeste aanbieders van tijdelijke opslag bieden aparte verzekeringen aan, op deze manier weet je zeker dat je voorraad veilig en vertrouwd ligt opgeslagen.

Social tagging: > > >