Uw facturatie uitbesteden?

U  heeft als MKB-ondernemer een mooi bedrijf opgezet waar u trots op kunt zijn. Misschien heeft u ook een aantal werknemers in dienst en de zaken gaan goed. Maar u merkt dat naarmate uw bedrijf groeit, u steeds meer tijd kwijt bent aan administratief werk. 

Doordat u steeds meer tijd kwijt bent aan de administratie, heeft u minder tijd over om de werkzaamheden te doen waar u van houdt en goed bent. Als deze situatie u bekend voor komt, dan is het uitbesteden van uw facturatie misschien een goede oplossing. Beter bekend bij iedereen als het uitbesteden van het debiteurenbeheer. Het uitbesteden van het debiteurenbeheer brengt een groot aantal voordelen met zich mee.

Voordelen

Een eerste voordeel van de uitbesteding van uw debiteurenbeheer is dus dat u weer bezig kunt zijn met het werk waar u van houdt. De administratieve rompslomp die nou eenmaal hoort bij een groeiend bedrijf wordt volledig of gedeeltelijk overgedragen.

Een tweede voordeel is dat gemiddeld 30% van de debiteuren sneller, openstaande facturen uitbetalen wanneer de facturatie wordt uitbesteedt. Omdat bedrijven zoals factoringmaatschappijen gespecialiseerd zijn in het verhalen van de openstaande facturen, betalen debiteuren vaak sneller uit.

Een ander groot voordeel is dat door de uitbesteding debiteurenbeheer, u ook het debiteurenrisico verkleind. Omdat de factoringmaatschappij enkel bezig is om de openstaande kosten te verhalen, kan dit op een veel pro-actievere manier gedaan worden dan wanneer u dit zelf allemaal dient te doen.

Het laatste voordeel dat ik hier wil noemen is de kostenbesparing. Omdat u zelf minder uren kwijt bent aan de administratieve zaken zoals facturatie, kunt u andere werkzaamheden oppakken en op deze manier kosten besparen. Uiteraard is het uitbesteden van de facturatie zelf niet kosteloos. Ik zal verdergaan met uitleggen op basis van welke factoren de prijs voor de uitbesteding van facturatie wordt bepaald.

Kosten

Het is goed om te weten welke kosten de uitbesteding van debiteurenbeheer met zich mee brengt. Op deze manier kunt u voor uzelf bekijken of de uitbesteding van uw facturatie rendabel is. De kosten voor de uitbesteding hangen af van de volgende factoren:

  •  Het aantal debiteuren;
  • Het aantal facturen per maand;
  • Het betaalgedrag in de branche;
  • Uw wensen met betrekking tot opvolgen.

Vooral het laatste punt is enorm van belang. Wilt u bijvoorbeeld dat al uw debiteuren worden opgebeld of wilt u liever opvolging per e-mail? Over dit soort zaken dient u goed na te denken als u uw facturatie wilt uitbesteden. Indien u meer informatie wilt over de kosten die de uitbesteding met zich brengt, vraag dan vrijblijvend een offerte op. Kijk ook eens op www.creditpay.nu.

Social tagging: >

Leave a Reply