Werkt jouw website voor je? (Nu met GRATIS mini-ebook én kans op GRATIS website!)

MKB-websites zijn zwaar verouderd, zo las ik onlangs in het nieuws. Volgens Nu.nl heeft 25% van de MKB-ondernemingen een website die ouder is dan 4 jaar en zelfs 28% heeft helemaal geen website.

 In augustus 2013 waren er in Nederland 2.576.821 bedrijven (bron), 97% van die bedrijven valt volgens Wikipedia binnen de kaders om als MKB-onderneming gekenmerkt te worden. Dat zou betekenen dat er 2.499.516 MKB-bedrijven in Nederland zijn. Waarvan er 624.879 een website van 4 jaar of ouder hebben en nog eens 699.864 helemaal geen website. 

 Als online marketeer, conversiespecialist en nieuwsgierig van aard nam ik de proef op de som in mijn woonplaats (een vrij ondernemend en jong dorp in het midden van Nederland). Via Google maps bekeek ik willekeurig enkele MKB-ondernemingen.

In tegenstelling tot het artikel op Nu.nl had wel 90% van de MKB-ondernemingen gewoon een website. Maar was ruim 50% van de websites zeer verouderd, dus dat een groot deel van de websites zwaar verouderd is klopt wel (vaak al snel te zien aan de broncode, teksten, opmaak, etc.). De belangrijkste conclusie is eigenlijk dat er nog veel veel winst valt te behalen voor MKB-ondernemingen. Websites worden nog teveel gebruikt ‘om maar op het internet aanwezig te zijn’. En websites worden te weinig gebruikt om simpelweg service te bieden en extra omzet te genereren.

Kan jouw website verbeterd worden?

Veel mensen hebben geen idee wat een goede website is en wat niet. Vaak wordt nog gekeken naar het uiterlijk van de website. De één vind de website goed als er mooie foto’s op staan, de ander als er veel tekst aanwezig is. Maar veel tekst kan slecht leesbaar zijn, foto’s kunnen hinderlijk overkomen en vaak is de juiste informatie wel aanwezig maar kan het niet goed gevonden worden.

Daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd eens goed naar de website te laten kijken. Dat kan al door uw buurman, vrouw of neefje, maar liever nog door mensen uit jouw doelgroep of een websitespecialist (let op: niet iedereen die een website kan maken is ook een specialist).

Gratis mini-ebook: 11 gouden tips voor MKB-websites

In ieder geval denk ik dat het een goed begin is om het hierboven genoemde mini-ebook te downloaden. Dit mini-ebook biedt je meer inzicht in wat een goede website is, en wat je kunt doen om jouw website te verbeteren.

Het mini-ebook “11 gouden tips voor MKB-websites” bied ik gratis aan aan iedereen die zijn mening over zijn eigen website wil achterlaten (en dat is het enige dat ik ervoor terugvraag). Vul het volledige onderzoek in (ca. 1 minuut) dan kan je zelfs aangeven of je enkele gratis tips van onze specialist(en) wilt ontvangen.

Social tagging: >

Leave a Reply