Gemiddeld brengen we een derde deel van onze dag door op werk. Door de inrichting van het kantoor op een leuke manier in te delen, maak je de sfeer op de werkvloer een stuk aangenamer waardoor de productiviteit van je medewerkers zal stijgen. Denk bijvoorbeeld aan mooie wanddecoratie, gezamenlijke werktafels een pingpongtafel of een goedgevulde kantine. Planten kunnen ook ontzettend veel voordelen hebben voor de inrichting van het kantoor. In deze blog bespreken we een aantal voordelen.

Verbetering van de luchtkwaliteit

Door planten in het kantoor te plaatsen, zal de luchtkwaliteit verbeterd worden doordat planten de lucht in hun omgeving zuiveren. Naast het zuiveren van de lucht, produceren planten ook zuurstof. Een betere luchtkwaliteit en meer zuurstof in de omgeving zal ervoor zorgen dat jouw medewerkers meer energie zullen hebben, waardoor de productiviteit op de werkvloer omhoog zal gaan! Platen zoals de krulvaren, Spatiphyllum, Sanseveria en Dracaena zijn planten die ontzettend goed zijn in het zuiveren van de lucht om hun heen.

Groen straalt ontspanning uit

De kleur groen zorgt ervoor dat we ons ontspannen, zowel mentaal als fysiek. Daarnaast heeft de kleur groen een stress-verlangend effect op de mens. Met het plaatsen van planten in het kantoor kun je dus de stress van je medewerkers verlagen, waardoor ze zich ontspannen op werk kunnen voelen. Gestrest werken kun je je niet focussen en is daarnaast ontzettend belastend voor het lichaam.

Planten hebben een geluiddempende functie

Is het je ooit opgevallen dat het altijd erg verdacht stil is in het bos tijdens een boswandeling? Dit komt doordat bomen en planten geluid kunnen dempen door de geluidsgolven te absorberen. Dit kan erg goed van pas komen in een rumoerig kantoor. De planten kunnen de geluidsgolven van de gesprekken tussen collega’s opvangen, waardoor het minder luid klinkt voor andere geconcentreerde collega’s!

Planten zijn een lust voor het oog

Planten hebben ontzettend goede voordelen voor de mens. Daarnaast zijn ze ook gewoon hartstikke mooi om naar te kijken. Je kunt je voorstellen dat wanneer je 8 uur lang achter je bureau zit, je af en toe naar iets moois wil kunnen kijken. Als er dan een mooie Sanseveria of Dracaena voor je staat, kun je even een paar minuten weg dommelen en even een rust momentje voor jezelf pakken. Vervolgens heb je meer energie om je werk af te maken, omdat je realiseert dat het al bijna 5 uur is en je dus al bijna naar huis kan!