Wat is de waarde van mijn bedrijf in de duurzaamheidssector?

De duurzaamheidssector is nog een zeer jonge sector, al is de sector wel enorm booming. Duurzaamheid is tegenwoordig een steeds belangrijker thema binnen bedrijfsvoering en daarom zijn bedrijven in deze sector van grote waarde. Ook het beeld voor de toekomst voor duurzame bedrijven lijkt erg positief, want er komen steeds meer regels wat betreft circulariteit. In deze markt komen ook veel fusies en overnames voor, deels omdat vele grote spelers nog vrij jong zijn. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden rondom het kopen en verkopen van uw bedrijf in deze sector? Lees dan snel verder en we vertellen u alles wat u moet weten.

Belangrijke ontwikkelingen binnen de duurzaamheidssector

Zoals eerder aangegeven is duurzaamheid een steeds belangrijker begrip aan het worden binnen de hedendaagse bedrijfsvoering. Niet alleen de overheid hamert op het belang, maar ook de consument hecht veel waarde aan een bedrijfsvoering die duurzaam is. Zo zijn er een aantal belangrijke duurzame trends. Allereerst zien we steeds meer soorten plastic verboden worden en consumenten beginnen steeds meer hieraan gewent te raken. Daarnaast wordt er ook steeds vaker de keuze gemaakt voor duurzame goederen zoals elektrische auto’s, zonnepanelen of biologisch voedsel. Dit is vaak duurder dan normale producten, maar toch vinden vele consumenten het de extra kosten waard.

Duurzame kantoren

Voor u als ondernemer zijn er ook steeds meer regels waar u aan moet voldoen, denk bijvoorbeeld aan het kantoor. Het kantoor moet vanaf 2023 voldoen aan het energielabel C, of zuiniger. Daarnaast zijn er nog een aantal grote klimaatdoelen voor 2030 en 2050, waar kosten aan verbonden zijn. Wanneer u een bedrijf wil kopen, is het dus ook van belang dat u kijkt naar de duurzaamheid. Wanneer een bedrijf nu nog niet heel duurzaam is, kan het in de toekomst nog een zeer kostbare transitie worden.

Hoe koop of verkoop ik een bedrijf in de duurzaamheidssector?

Als u een duidelijk beeld heeft van de duurzaamheidssector is het tijd om over te gaan op koop of verkoop. Vanwege de populariteit liggen de bedrijven in deze sector erg goed in de markt. U wilt bij verkoop daarom genoeg voor uw bedrijf krijgen, maar bij koop liever niet te veel betalen. Met behulp van een ervaren partij kunt u gemakkelijk uw bedrijf verkopen of kopen. Wij adviseren om dit met behulp van Marktlink te doen, zij weten alle ins en outs op het gebied van het verkopen van bedrijven en de duurzame sector.