10 Manieren om vanuit huis extra geld te verdienen

Bijna 4 op de 10 mensen werken sinds de corona crisis vanuit huis? Het is waar. En het klinkt misschien als je droombaan – geld verdienen vanuit huis (zelfs in je PJ’s). Waarom zou u uw gelddoelen niet bereiken door thuis te blijven en te werken wanneer u dat wilt? Hier zijn 10 manieren om thuis en volgens uw eigen planning geld te verdienen.

Als u niet gewend bent om thuis te werken, kan dit een hele nieuwe ervaring worden. Je zou verliefd kunnen worden op je werk-vanuit-huis-routine of er alleen voor kiezen om eenmalige online bijzaken te doen. Voordat u aan deze ervaring begint, onderzoek goed welke banen het beste bij u passen.

Er zijn verschillende bijbanen die door de meeste leeftijdsgroepen en vaardigheidsniveaus kunnen worden gedaan. Bijvoorbeeld het invoeren van gegevens of het online verkopen van gebruikte kleding. Blijf lezen om te zien welke bijbanen misschien bij u passen.

1. Vul online enquêtes in

Feedback kan bedrijven helpen hun producten, diensten en consumentenbelangen te verfijnen, waardoor ze meer geld verdienen. Om informatie te verzamelen, betalen sommige bedrijven mensen om enquêtevragen te beantwoorden. U kunt deze enquêtes in uw vrije tijd invullen om extra geld te verdienen. In de meeste gevallen wordt het verdiende geld betaald via Paypal of cadeaubonnen.

Tijd: laag naar hoog
Inkomsten: € 5-15 per enquête

2. Verkoop jouw stockafbeeldingen

Ben jij een goede fotograaf? Zet je passie dan om in een verdienmodel en verdien een passief inkomen voor je favoriete foto’s. Plaats elke foto op websites zoals iStockPhotos, Dreamstime, Shutterstock en Getty Images om royalty’s te verdienen. Met elke gekochte foto kunt u tussen de € 0,25 en € 0,45 verdienen. Als u regelmatig foto’s plaatst, kunt u meer verdienen naarmate uw online portfolio groeit.

Tijd: laag
Inkomsten: € 0,25–0,45 per afbeelding
Extra nodig: een goede camera

3. Verkoop huishoudelijke artikelen op eBay of Amazon

Als u iets in uw huis niet gebruikt, overweeg dan om het te verkopen. U kunt bijvoorbeeld een tafel of lampen hebben die u niet meer gebruikt – verkoop ze! Begin met het aanmaken van een account, maak foto’s van je verkopen en plaats ze op Markplaats of Facebook.

Tijd: laag naar hoog
Inkomsten: betaling verschilt per item
Extra tools: camera of telefoon

4. Voer gegevens online in

Veel bedrijven hebben hulp nodig bij het toevoegen van bestanden aan databases. Een medisch kantoor heeft bijvoorbeeld misschien geen tijd om zijn cliëntdocumenten elke dag aan de database toe te voegen. Om te helpen, kunt u in uw vrije tijd per uur worden betaald om gegevens toe te voegen aan online platforms. Het uurloon varieert, maar ligt in de meeste gevallen tussen € 10 en € 30 per uur.

Tijd: varieert
Inkomsten: € 10 – € 30 per uur

5. Verkoop uw ongebruikte kleding online

Als je ongebruikte kleding hebt die ruimte in je kast in beslag neemt, verkoop ze dan! Plaats ze op websites zoals Marktplaats, ebay of op de Vintage app om wat geld te verdienen. Elk seizoen kun je je kast opruimen en genoeg verdienen om een ​​paar nieuwe kledingstukken te kopen of je spaargeld aan te vullen. Begin met het maken van foto’s van de items die u niet wilt en plaats ze online om te zien hoeveel u zou kunnen verdienen.

Tijd: laag naar hoog
Inkomsten: betaling verschilt per item
Extra tools: camera of telefoon

6. Transcriberen per uur

Met een overvloed aan podcasts, YouTube-video’s en films hebben veel creators getranscribeerde exemplaren van hun werk nodig. In de meeste gevallen besteden ze dit uit. Of je nu goed bent in typen of op zoek bent naar een manier om deze vaardigheden te oefenen, freelance als transcriber. Krijg € 12-25 per uur betaald om audio te transcriberen.

Tijd: gemiddeld tot hoog
Inkomsten: € 12-25 per uur

7. Begin met investeren (als u dit nog niet heeft gedaan)

Investeren kan u helpen uw geld jaar na jaar te laten groeien en er zijn veel verschillende opties, afhankelijk van uw risicotolerantie. Als u ruimte heeft in uw budget, waarom zou u er dan geen winst mee maken? Bekijk onze topbeleggingen met een laag risico en een hoog rendement voor een paar beleggingsideeën.

Tijd: laag
Inkomsten: aandelen kunnen u ongeveer 7 à 10 procent opleveren, andere investeringen variëren

8. Experimenteer met affiliate marketing

Als u van winkelen houdt en een goede smaak heeft, kunt u commissie verdienen op uw aankopen. Meld u aan voor affiliate marketingprogramma’s zoals Bol.com, Amazon Associates, Tradetracker of Wehkamp. Elke keer dat een door u verstrekte link wordt gebruikt voor een aankoop, verdient u een percentage van de verkoop. Voeg deze links toe aan uw sociale media-accounts en websitepagina’s, of stuur ze rechtstreeks naar uw vrienden.

Tijd: laag naar hoog
Inkomsten: € 25 – € 10.000 per maand
Extra tools: website of sociale media-accounts

9. Start een blog (en verdien geld met advertenties)

Creëer een platform om je passie te delen. Deze passie kan mode, carrière, muziek, lezen of zelfs financiën zijn. Kijk maar naar mijn blog! Koop een domein en leer hoe u uw eigen website kunt maken. Deel al uw favoriete verhalen, tips en advies op deze site en voeg deze toe aan je cv. Plaats advertenties op uw site of verdien geld. Na verloop van tijd kan elk bericht u een extra € 250 opleveren.

Tijd: laag naar hoog
Inkomsten: € 25-250 per artikel
Extra tools: illustratiesoftware, domein

10. Meubels opknappen

Het opknappen van oude meubels kan u veel geld opleveren en een leuk bijproject zijn. Als u vaak gebruikte meubels vindt om te gebruiken voor uw eigen woonruimte, kunt u ook een bedrijf starten. Overweeg meubels om te draaien en ze te verkopen op Facebook Marketplace, op je sociale mediaplatforms of op je eigen website.

Tijd: hoog
Inkomsten: varieert in inkomsten
Extra tools: computer, gereedschap, camera of smartphone