Kopieermachine leasenKopieermachine leasen

Wellicht print u al enige tijd met een vrij simpele printer al uw documenten en overweegt u de stap naar een professionele kopieermachine, maar ziet u op tegen de eenmalige investering. In dat geval kan lease een interessante optie zijn. In dit artikel leest u meer over de voordelen van het leasen van een kopieermachine en krijgt u inzicht het bijbehorende proces.

Kopieermachine leasen, de voordelen

Wanneer u besluit om een kopieermachine te leasen, geniet u onder andere van onderstaande voordelen:

  • Up-to-date: wanneer u kiest voor een kopieermachine leasen heeft u altijd de nieuwste machine met up-to-date software
  • Vaste maandkosten: bij veel aanbieders bestaan de maandelijkse vaste kosten voor het gebruik van een kopieermachine uit een leasebedrag en servicebedrag. Het leasebedrag betreft de huur van de kopieermachine. Met het servicecontract zijn alle onderhoud- en servicekosten volledig afgedekt. Denk hierbij aan onderhoud, oplossingen van storingen en een afgesproken aantal afdrukken. Dergelijke contracten worden over het algemeen aangegaan voor een periode van 5 of 6 jaar. Het exacte maandbedrag is afhankelijk van het type kopieermachine en de looptijd en start vanaf zo’n € 25,-.
  • Geen startinvestering of slotsom: er kan geprint worden zonder flinke voorinvestering.

Kopieermachine leasen, de procedure

Wanneer u kiest voor lease, loopt dit over het algemeen via een tussenpartij. In het geval van een kopieermachine is dit bijvoorbeeld Hofax, een bedrijf gespecialiseerd is in het bieden van print oplossingen. Zij stellen met u een offerte op dat over het algemeen bestaat uit een lease- en servicevoorstel. Bij akkoord zal de leasemaatschappij u als afnemer toetsen op bepaalde voorwaarden, zoals kredietwaardigheid. Bij goedkeuring door de leasemaatschappij kunnen de daadwerkelijke contracten getekend worden. Op dat moment financiert de leasemaatschappij de betreffende investering vooruit en zal u als afnemer gebruik kunnen maken van de kopieermachine voor een vast bedrag per maand.