Het komt de afgelopen jaren steeds vaker voor, het milieuvriendelijk- en bewust op de werkvloer. We scheiden het afval, eten vaker biologisch tijdens de lunch en pakken alleen de auto naar werk wanneer het echt nodig is. Daarnaast is het maken van bewuste keuzes ook nog eens goed voor het imago van je bedrijf. En hoe zit het met de inrichting van je kantoor? Is dat een beetje duurzaam? Waar moet je op letten bij het inrichten van een nieuw kantoor? Hieronder vind je een paar tips die je helpen bij de inrichting van een milieubewust kantoor.

Duurzaam ondernemen

Van hout tot groene kantoorplanten, gerecycled papier en LED lampen. Deze kleine toevoegingen en veranderingen zorgen voor een duurzame kantoorinrichting. Liever geen hout? Let dan bij het aanschaffen van nieuwe kantoormeubelen goed op de Milieukeur, deze producten en materialen zijn minder belastend voor het milieu en hebben een langere levensduur. Spelen met kleur en contrast? Licht- en donkerkleurig meubilair in combinatie met natuurtinten zorgen voor een rustig, maar warm gevoel op de werkvloer. Naast het aanschaffen van nieuwe meubelen, is er ook nog een optie om de kantoormeubelen te leasen voor een vast bedrag per maand.

Introduceer flexibel werken

Toe aan een nieuwe kantoorinrichting? Sinds een aantal jaar is de traditionele werkplek op kantoor vervangen voor een flexibele werkplek. Dit vermindert het ziekteverzuim en vergroot de prestatiedrang van kantoorpersoneel. Ook zorgt het voor een betere werk-privé balans. Denk bij een juiste werkplek aan open, door hout- of glas gescheiden ruimten met voldoende daglicht. Voor een flexibele werkplek zijn de juiste kantoormeubelen nodig. Kijk eens bij Kato voor ergonomische, flexibele kantoormeubelen die bijdragen aan een goede werksfeer.

Groen op kantoor is goed

Het toevoegen van planten en meer groen is bevorderlijk voor de werkprestaties en heeft een positieve werking op de medewerkers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van één of meerdere groenwanden bij je flexibele werkplekken. Het geeft een frisse, moderne uitstraling en geeft het personeel een inspiratie-boost. Het is ook nog eens positief voor het zuurstofgehalte op de werkvloer, groen zuivert immers de lucht.

Bereikbaarheid en duurzaam transport

Op zoek naar een nieuwe kantoorruimte? Let hierbij op de bereikbaarheid voor klanten en personeel. Een locatie die op meerdere uiteenlopende manieren bereikbaar is doet wonderen. Denk aan een locatie dichtbij het station, metro en/of bushalte. Hierdoor is het makkelijker het openbaar vervoer te gebruiken in plaats van de auto, en neemt de verkeer- en parkeerproblemen weg. Een fietsenstalling in de buurt is ook niet gek voor het stimuleren van het personeel om wat vaker de fiets te pakken naar het werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *