Kunstbloemen hebben niet overal een goede naam. Veel mensen gaan toch voor echte bloemen en dat is aan de ene kant te begrijpen. Tegelijkertijd zijn er veel kwalitatieve kunstbloemen verkrijgbaar. Boeketten van zijde staan bekend als de beste kunstbloemen. Zijden boeketten kopen is om die reden ook geen slecht idee. Maar zijn kunstbloemen dan echt de moeite waard? In dit artikel gaan we dieper op die vraag in.

Ze zijn geschikt voor mensen met weinig tijd

Heb je echt groene vingers en vind je het leuk om planten en bloemen water te geven? Dan passen kunstbloemen misschien niet bij jou. Heb je echter een druk leven en ben je daardoor amper thuis te vinden? Dan zijn kunstbloemen ideaal, want je hoeft ze verder niet te onderhouden. Je krijgt niet meer dat schuldgevoel, omdat je bloemen alweer dood zijn gegaan. Je komt je huis binnen en kan direct genieten van de natuurlijke uitstraling van zijden bloemen. Run je een horecabedrijf? Ook dan is het ideaal om voor kunstbloemen te gaan. Je hebt het immers te druk om echte bloemen te onderhouden, want je moet klanten bedienen. Tegelijkertijd wil je de horecagelegenheid wel gezellig maken. Dan zijn kunstbloemen ideaal.

Ideaal voor mensen met een plantenallergie

Wanneer je last hebt van een plantenallergie, dan is het niet leuk om planten in huis te hebben. Sommige mensen zijn zich niet eens bewust van het feit dat ze een plantenallergie hebben. Veel planten veroorzaken echter allergische reacties vanwege de pollen. Ook bepaalde bladeren kunnen een allergie in de hand werken. Niet alleen mensen zijn vatbaar voor plantenallergieën, maar ook huisdieren zoals katten en honden. Met kunstbloemen heb je natuurlijk geen last van de allergieën. Ze zijn daarom geschikt voor vatbare mensen die graag willen genieten van een groen interieur. Om die reden vind je ook veel kunstbloemen in ziekenhuizen en tandartspraktijken.

Kunstbloemen kun je overal neerzetten

Bloemen dragen bij aan een mooie interieurstijl. Vind je het leuk om met verschillende stijlen te spelen en nieuwe dingen uit te proberen? Met kunstbloemen kun je meer kanten op in vergelijking met echte bloemen. Die kun je namelijk niet op tochtige plaatsen neerzetten, want dan gaan ze sneller dood. Kunstbloemen kun je overal neerzetten en om die reden geven ze elke interieurstijl een unieke boost.

De hedendaagse kunstbloemen zien er natuurlijk uit

Vroeger zagen veel kunstbloemen er nog relatief nep uit. Om die reden is het begrijpelijk dat ze toen nog niet heel populair waren. Maar de huidige kunstbloemen zijn van een goede kwaliteit en ze zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Dit geldt vooral voor zijden bloemen. Die zijn namelijk gemaakt van kunststofvezels. Deze vezels hebben een zeer lange levensduur en ze worden alom geroemd vanwege de hoogwaardige kwaliteit.

Kunstbloemen zijn duurzaam

De urgente klimaatproblematieken zijn je ongetwijfeld niet ontgaan, want de kranten en nieuwswebsites staan vol met alarmerende berichten. Echte bloemen zien er natuurlijk mooi uit, maar ze zijn helaas niet goed voor het klimaat. De bloemenindustrie behoort tot een van de vervuilendste industrieën vanwege de hoge CO2-uitstoot. Ook bij de productie van kunstbloemen komt CO2 vrij, maar tegelijkertijd kennen ze een langere levensduur. Om die reden hoeven er minder geproduceerd te worden en daarom is het aankopen van kunstbloemen een groene keuze.

Ze passen bij ieder budget

Je vindt kunstbloemen in verschillende prijscategorieën. Voor goede kwaliteit kunstbloemen betaal je natuurlijk meer. Maar ook dan ben je met kunstbloemen vaak no voordelig uit in vergelijking met echte bloemen. Een specifieke bos is weliswaar goedkoper, maar ze gaan helaas niet heel lang mee.