Wellicht ben je er al vaak genoeg langsheen gelopen zonder te weten wat het nou eigenlijk is, of werk je er zelf wel eens mee om een kantoorpand te voorzien van meer ruimte, of om juist een ruimte af te sluiten; systeemwanden. Dé perfecte oplossing om op een efficiënte manier gebruik te maken van de ruimte die een kantoorpand te bieden heeft. Maar wat zijn het nou eigenlijk? En wat voor verschillende soorten systeem wanden bestaan er? We nemen je snel mee door de ins and outs; word jij weer een stukje wijzer (en misschien wel geïnspireerd) van!

Wat zijn systeem wanden?

Een systeem wand is eigenlijk niets anders dan een afscheiding tussen twee ruimtes. Daarmee kan het dus eigenlijk gewoonweg worden gezien als een muur! Voordelig aan systeem wanden? Ze zijn vaak flexibel! Met een systeem wand is het – bijvoorbeeld middels een schuif, of inklapsysteem – mogelijk om een ruimte groter, of juist kleiner te maken. Dit is dan ook de reden dat systeem wanden vaak voorkomen in bedrijfsruimtes; wil je een grote conferentiezaal? Geen probleem. Toch liever een kleinere vergaderruimte voor vier personen? Zo gecreëerd! Ideaal dus.

Er bestaan veel verschillende soorten systeem wanden, met veel verschillende soorten systemen, uitstralingen en materialen. We nemen je graag mee door een aantal veel voorkomende systeem wanden!

De verschillende soorten systeemwanden

Multifunctionele wanden

Een veelvoorkomende (en trend van het moment) systeem wand, is de multifunctionele wand. Deze wanden zijn ‘flexibeler dan ooit’; in dit soort systeem wand is het bijvoorbeeld mogelijk om panelen zo nu en dan naar jouw wens in te vullen. Maak je van het ene paneel bijvoorbeeld een krijtbord, terwijl je de ander liever invult met een whiteboard; kan allemaal! Zo kan je zo’n efficiënte wand ook nog eens gebruiken om notities op te schrijven, wat wil je nog meer?

Room-in-room

Ook vaak voorkomend én effectief; het gebruik van een room-in-room. Heb je bijvoorbeeld een grote ruimte waar de tafels eigenlijk in opgeslokt worden? Gebruik deze ruimte dan voor extra rooms in deze ruimtes; binnen een mum van tijd heb je een stuk of wat nieuwe kantoorruimtes gecreëerd!

Glazen wanden

Op zoek naar transparante én strakke systeem wanden? Dan zijn de glazen systeem wanden wellicht helemaal iets voor jouw kantoorpand. Tegenwoordig zijn de wanden zo haarfijn afgewerkt dat je bijna niet ziet dat de ruimte onderscheiden wordt door een wand. Daarnaast kan je er tegenwoordig ook voor kiezen om geluidsdichte glazen systeem wanden uit te kiezen; helemaal ideaal voor wanneer er meerdere vergaderingen tegelijkertijd plaats vinden!